Monica Ion

Antrenor de volei

Experienta In Volei

  • Scoala de Antrenori Bucuresti – Specializarea volei
  • Fosta jucatoare in Divizia A2 , pe postul de ridicator, la cluburile Constructorul Bucuresti si Concordia Chiajna
  • Fosta jucatoare in Campionatul Open a Municipiului Bucuresti
  • Fosta jucatoare in Campionatul National de Volei pe plaja
  • Fosta jucatoare de performanta a Clubului Sportiv Scolar nr. 1 Constanta, toate grupele de varsta : Junioare 1 si Junioare 2 , pe postul de ridicator.

Galerie Foto

 Povestea Mea

“Povestea mea de volei  a inceput intr-o vacanta de vara, la varsta de 8 ani (clasa a-II-a), in momentul in care tatal meu a considerat ca daca tot imi place sa ma joc in fata blocului si am atata timp liber, sa ma joc si organizat si poate se prinde si ceva de mine. Zis si facut! Ca urmare, m-a luat de manuta si m-a dus la cel mai apropiat Club Sportiv de langa casa (la doar doua statii de autobuz) si anume CSS1 Constanta (CSS – Clubul Sportiv Scolar ).  Fiind vacanta de vara, la Clubul Sportiv toti copiii erau in vacanta, iar cursuri pentru categoria mea de varsta nu se efectuau . Ratacind prin incinta clubului la acea ora impreuna cu tatal meu, in sala mare a clubului se antrenau de performanta fetele din clasele IX-XII, la categoria junioare 1 si 2, sub indrumarea domnului profesor Badea Petre, fost jucator in lotul national al Romaniei. In urma discutiei pe care a avut-o tatal meu cu domnul profesor Badea am tras lozul castigator de a “bate mingea organizat” -vorba tatalui si a invata elementele din volei in limita timpului disponibil al domnului profesor; tinand cont ca fetele erau cu mult mai mari ca mine si nu aveam partener de joaca pentru varsta mea. Usor, usor am devenit mascota echipei, cu nume de cod “Junior” si  sub indrumarea domnului profesor Badea am invatat  in 3 luni  volei cat altii intr-un an.  Am avut placerea sa le vad jucand la Clubul CSS1 Constanta pe unele din viitoarele componente ale Lotului National de Vole, precum Madalina Ciorbaru sau Nicoleta Maftei. Vara se apropia de sfarsit si eram constienta ca odata cu reinceperea scolii va trebui sa le cunosc si sa ma antrenez cu fetele de varsta mea. Primele trei luni de volei au fost cele mai importante din viata mea sportiva, deoarece am avut modelul fetelor din liceu, stiam unde trebuia sa ajung  si imi doream foarte tare sa ajung in clasa IX  pentru a ajunge iar sub indrumarea domnului profesor Badea, care mi-a pus mingea de volei  in mana prima data si a stiut sa ma faca sa indragesc acest sport minunat. De-a lungul timpului cred ca domnul profesor Badea a simtit cat este apreciat de fete si orice multumire in plus este de prisos.

Odata cu reinceperea scolii am trecut la grupa mea de varsta (minivolei) pentru a practica voleiul sub indrumarea doamnei profesoare Lungu Viorica. Timp de 7 ani impreuna cu prietenele mele pe care imi e drag sa le mentionez : Adriana B, Iulia F, Larisa P, Oana M, Oana B, ne-am antrenat si am participat la competitiile de junioare aferente varstei.

Conform programei clubului, in momentul in care treceai in clasa IX, grupa de volei era preluata de un alt profesor . In cazul meu grupa noastra de volei a fost preluata de domnul profesor Constantin Novischi timp de 2 ani, cat am jucat la grupa de varsta Juniori II. In sfarsit dupa 10 ani de astepare, grupa mea de volei, acum Junioare I a fost preluata de domnul profesor Badea. La vremea  aceea erau avantajate jucatoarele de volei inalte pentru acest sport. Eu am fost o jucatoare mica de inaltime si ca urmare, doar postul de ridicator  se potrivea la inaltimea mea, cu toate ca imi placea foarte mult sa atac la fileu. Am reusit sa ma integrez in echipa si sa imi aduc aportul meu, fiind o jucatoare foarte mobila si cu instincte foarte bine dezvoltate, care de multe ori au facut diferenta in campionat. Cu echipa de la Clubul CSS1 Constanta ne-am calificat in turneele finale din Campionatul National de Volei.

Odata cu terminarea liceului credeam ca se incheie si cariera mea voleibalistica, dar m-am inselat. Pe toata perioada facultatii, timp de patru ani am jucat in echipa ASE-lui si am castigat toate Campionatele Univeristare sub indrumarea doamnei profesoare Crisan Elena, fosta jucatoare de divizia A in echipa Rapid Bucuresti.

Dupa terminarea facultatii a aparut si la noi fenomenul “Beach volei”. Impreuna cu prietena mea Iulia am participat timp de doi ani la campionatele organizate pe plaja.

Ramanand in Bucuresti dupa terminarea faculatii am reusit sa tin legatura cu foste jucatoare de volei, actualmente prietene si sa ne jucam saptamanal volei de placere. Dorind sa jucam si in competitii ne-am infiintat echipa noastra de volei “EX” (foste voleibaliste)  si timp de doi ani am participat in Campionatul de volei – Open din Bucuresti, pe care l-am castigat de fiecare data. Avand o echipa buna am fost invitate sa jucam si in divizia A2. Timp de doi ani am jucat in divizia A2 pe post de ridicator, intai la echipa Constructorul si apoi la echipa Concordia Chiajna (la varsta de 38 de ani). Daca fac un calcul rapid, intre momentul in care am inceput voleiul si momentul cand am jucat ultima oara volei de performanta in Divizia A2, se poate remarca ca 30 de ani i-am petrecut in preajma terenului de volei.

Din placere pentru volei am creat Clubul de volei pentru copii “ EX4volei” astfel incat sa pot invata copiii sa joace volei asa cum am invatat si eu la varsta lor.

Dupa o experienta in domeniul financiar, a sistemelor informatice integrate, a consultantei in domeniul agricol, m-am intors la dragostea dintai si am absolvit Scoala de Antrenori – Bucuresti, specializarea volei, din dorinta de a acoperi si acest segment atat de drag mie.”

Contact Me

Check My Skills

Volei