Sorin Gatea

Antrenor de volei

Experienta In Volei

  • Scoala de Antrenori Bucuresti – Specializarea volei
  • Facultatea de Educatie fizica si Sport Babes Bolyai Cluj – Specializarea Volei
  • Fost jucator de volei in echipa de volei a Clubului din Bistrita, Divizia A si Divizia B pe postul de ridicator
  • Fost jucator de volei in echipa de volei a Clubului din Targu Mures , Divizia A pe postul de ridicator
  • Medaliat cu aur la Spartachiada, in cadrul intrecerilor la volei din cadrul armatelor din Romania
  • A participat la competitiile de volei din Campionatul National de volei , grupele de Juniori 1 si 2 fiind legitimat la Clubul Sportiv din Ocna Mures.

Galerie FotoPovestea Mea

Ardelean de provenienta, nascut la Ocna Mures intr-o zi de toamna (28 septembrie ), avand un frate mai mare cu 2 ani ca model bun de urmat, dar fiind total diferiti (eu nazdravan, el eminent), in sfarsit am gasit un punct comun: voleiul. Acest sport ne-a placut amandurora, iar eu l-am practicat incepand cu varsta de 15 ani (clasa IX).  La varsta aceea voleiul a fost cel care m-a disciplinat si sub indrumarea profesorului Dragut Augustin patru ani de zile am jucat in Campionatul National de Juniori pentru echipa din Ocna Mures pe post de ridicator. Despre Domnul Dragut Augustin ar fi multe cuvinte de lauda, dar din pacate spatiul este prea mic pentru persoana  care mi-a calauzit primii pasi in viata si caruia ii datorez multe reusite din viata mea.

Patru ani au trecut parca in zbor si dupa terminarea liceului, in anul 1983 , mi-am dorit sa imi continui cariera in volei. Drept urmare am plecat la Targu Mures, la echipa proaspat promovata in divizia A. Aici am avut norocul sa il intalnesc si sa-mi fie antrenor Domnul Nicu Pop, fost mare jucator in lotul national al Romaniei. La echipa din Targu Mures am jucat doar trei luni fiind nevoit sa o parasesc, pentru a satiface stagiul militar. Norocul meu a fost sa fiu selectionat in lotul armatei pentru Spartachiada datorita experientei mele voleibalistice. Aici am avut un regim special si am  fost antrenat de domnul Terbea Ion fost mare jucator la Steaua Bucuresti. In acel an am luat medalia de aur la Spartachiada in cadrul  intrecerilor dintre armatele din Romania.

Dupa terminarea armatei m-am stabilit in Bistrita, oras care isi dorea o echipa masculina de volei in prima liga.  Aici am fost antrenat de-a lungul timpului (Divizia B si apoi promovare in Divizia A) de o serie de profesionisti, fiecare contribuind la dezvoltarea carieiri mele voleibalistice, si ca urmare ii mentionez cu drag : Badita Constantin – component al Lotului National al Romaniei si fost jucator la Steaua Bucuresti, Mihalca Gheorghe – fost jucator la Motoru Baia Mare si Explorari Baia Mare, Nea Tica Tanase – cunoscatorii stiu ca nu mai are nevoie de nici o descriere. La echipa din Bistrita am avut marea placere sa fiu coechipier si coleg de camera cu “Tunarul Europei“, unul dintre cei mai mari jucatori de volei ai lumii din acel moment – Mircea Tutovan. Despre legenda voleiului romanesc – Mircea Tutovan – multiplu campion national cu echipa Dinamo Bucuresti,  Maestru Emerit in Sport, inventatorul servei din saritura,  legendarul jucator cu care Romania a castigat Cupa  Campionilor din 1981 este greu de scris in doua cuvinte. Noroc cu internetul care le ofera doritorilor informatiile legate de legendarii nostri jucatori de volei.

Dupa 1989 cariera mea de jucator de volei s-a incheiat, facand locul unei alte pasiuni, aceea de a ii antrena pe copii si a ii indruma spre tainele jocului de volei, pasiune care se mentine calda si in acest moment.

Am absolvit Faculatatea de Educatie Fizica si Sport Babes Bolyai din Cluj (extensia Bistrita) precum si Scoala de Antrenori – Specialitata volei din Bucuresti. In timpul cursului de Antrenori de volei, practica s-a efectuat la Clubul Dinamo.

Odata cu infiintarea Clubului de Volei Ex4volei in 2015 m-am ocupat de instruirea copiilor la volei din grupele de varsta minivolei si sperante.

Contact Me

Check My Skills

Volei